Shiu i madh që ka rënë sot në Rusi e ka bërë qull presidenti rus, Valdimir Putin, i cili po i nderonte të rënët në “Luftën e Madhe Patriotike” gjatë viteve 1941-1945.

Me sa duket Putin nuk ka pranuar që të futet nën çadër duke qëndruar në shi gjatë shënimit të “Ditës së Kujtimit dhe Pikëllimit” në Moskë, transmeton Express.

Kjo ditë është shënuar sot nëpër të gjitha qytetet ruse.

Në këtë ditë, flamur kombëtar rus vendoset në gjysmë shtizë dhe madje edhe ngjarjes argëtuese dhe programet televizive anulohen.