The Godfather” (“Kumbari” është një film krimi i vitit 1972 me regji të Francis Ford Coppolas, të bazuar në romanin e Mario Puzos me të njëjtin emër.

Marlon Brando dhe Al Pacino ishin protagonistët kryesorë të filmit të parë që ishte jashtëzakonisht i suksesshëm duke fituar edhe tre çmime Oscar nga shtatë nominime.

Robert De Niro, James Caan, Al Pacino, Robert Duvall dhe Talia Shire

Filmi është një trilogji, pasi janë xhiruar edhe dy filma të tjerë, “The Godfather Part II” (1974) dhe “The Godfather Part III” (1990).

James Caan, Robert Duvall, Robert de Niro dhe Talia Shire, janë yjet tjera ikonike të kësaj trilogjie.

Telegrafi jua sjell më poshtë me anë të fotografive dukjen e yjeve kryesore në film dhe tash kur kanë kaluar disa dekada.

Kujtojmë që aktori kryesor i filmit të parë, Marlon Brando, ka ndërruar jetë në vitin 2004