Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska sot do të flasë në hapjen e projektit të tetë ndërkombëtar të arsimit të lartë të mbrojtjes dhe sigurisë “Kampusi veror 2017” në Qendrën prë trajnim “Pepelishte” afër Negotinës.

Në kampusin e tetë veror të organizuar nga Akademia ushtarake “Gjenerali Mihajllo Apostollovski”, siç informojnë nga Minsitria e Mbrojtjes, janë paralajmëruar 116 pjesëmarrës nga 12 shtete: Maqedonia, SHBA-ja, Gjermania, Norvegjia, Çekia, Polonia, Rumania, Bullgaria, Shqipëria, Mali i Zi, BeH-ja dhe Kosova.

Fokusi i “Kampusit veror 2017” është në elebaboratin akademik në tema të ndryshme, me qëllim të vendosjes së rrjetit të oficerëve të ardhshëm dhe përgatitjes së tyre për interoperabiloitet të zhvilluar dhe bashkëpunim.