Pas publikimit të lajmit të vrasjes së katërfishtë që ka ndodhur në fshaitn Gllumovë të komunës së Sarajit, është kërcënuar me jetë pronari i Agjencisë së lajmeve Zhurnal.

Kërcënimi është bërë përmes telefonit ndërkohë që është inçizuar në formë të audio formatit, ndërkohë që numri i telefonit (+389 71 609 5**) tashmë është i njohur.

Rasti i kërcënimit me jetë ndaj pronarit të Agjencisë së lajmeve Zhurnal do të paraqitet menjëherë në organet e rendit në MPB e cila pritet që më tej të meret me zbardhjen e kërcënimit.

Kohës së fundit nuk kalon java që Agjencia e lajmeve Zhurnal dhe pronarët e saj të marrin kërcënime nga po ky vendbanim, gati se për çdo lajm.

Ndërkohë që si media që ka për qëllim informimin e opinionit e që lajmi i sotëm është publikuar në shumë media, cak i kërcënimeve ka qenë pikërisht Agjencia e lajmeve Zhurnal dhe pronarët e saj.

Drejtori i cili u kërcënua sot ka vendosur që kërcënimin në telefon në formë audio të lëshojë online dhe të njejtin të dërgojë edhe në organet e policisë.

Agjencia e Lajmeve Zhurnal, Biseda e kërcënimit e cila përmban fjalor vurgal kërcënues me sharrje e ofendime, për shkak të etikës gazetareske nuk mund të përshkruhet por e njejta do i përcillet organeve kompetente.

Zhurnal u bënë apel Ambasadës amerikane po dhe të tjerëve që urgjentisht të kontaktojnë më Ministrinë e punëve të mbrendshme që të merrren masa për të paralandaruar kërcënimet dhe të u lehtësohet gazetarëve të bëjne punën e tyre në mënyrë sa më profesionale.

Ndryshe nuk është rasti i parë se pas ndodhjes së një rasti të tillë, lajm i hidhur si i sotëm këto lajme të mos jenë të publikuara në media ndërsa edhe për këtë lajm të publikuar në Zhurnal.mk mirëpo i njejti ndodhet në gjitha mediat tjera në gjuhën shqipe dhe maqedone.