Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, znj. Renata Deskoska, e shoqëruar nga zëvendësministri i Arsimit dhe Shkencës  z.Visar Ganii sot zhvilloi një takim pune me Ambasadorin e SHBA-së në Maqedoni, z. Jess Bailey, ku morën pjesë edhe përfaqësues të USAID-it dhe Korpusit të Paqes, përcjell TetovaSot.

Ministrja Deskoska, takimin e theksoi si prioritet të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, apo finalizimin e një strategjie për arsimin, ndryshimet në Ligjin për Arsimin e Lartë dhe mbështetje për fëmijët me nevoja të veçanta të arsimuar.

Deskoska gjithashtu informoi ambasadorin Bailey për njoftimin dhe rishikimin e teksteve për arsimin fillor dhe të mesëm, si dhe ndryshimet e ligjeve për arsimin fillor dhe të mesëm.

Ministrja falënderoi për mbështetjen afatgjatë dhe ndihmën e popullit amerikan, përmes projekteve të ndryshme në vend, si dhe ndihmën e ekspertëve të caktuar për të gjithë personat e përfshirë në sektorin e arsimit në vend./TetovaSot/