Mbi 800 tërmete ka regjistruar rrjeti telemteriko-sizmologjik në Maqedoni në periudhë prej 18 qershorit deri më sot në rajonin epiqendror të Ohrit.

“Tërmetet janë kryesisht të dobëta me magnitudë midis 1 dhe 2 ballë. Me magnitudën 2 dhe 3 sipas Rihterit janë regjistruar 31 tërmete, ndërsa me magnitudë më të madhe se 3 janë regjistruar 4 tërmete. Më i fuqishmi ndodhi më 20 qershor në orën 15 e 10 minuta. Ai ishte me magnitudë të Rihterit prej 3,6 ballësh dhe është ndjerë në rajonin epiqendror me intensitet prej 5 ballëve sipas Shkallës makrosizmike evropiane”, kumtoi Observatori sizmologjik në kuadër të Fakultetit Matematiko-natyror në Shkup.

Theksojnë se sot në mëngjes janë regjistruar dhjetëra tërmete të cilat janë ndjerë në rajonin epiqendror të Ohrit me intensitet prej tre ballëve sipas Shkallës makrosizmike evropiane.