Mbi 83 persona kanë refuzuar të largohen nga shtëpitë e tyre në “Chalcots Estate”, kompleksi i gratacelave popullore në Kamden, në veri të Londrës, ku mbrëmjen së premtes ka nisur evakuimi si pasojë e rrezikshmërisë për rënie zjarri. Deri tani anë më shumë se 600 banesat që janë braktisur nga banorët pas vendimit të bahskisë londër, si pasojë e tragjedisë së Grenfell Touer. Rreth 4 mijë persona aktualisht rezultojnë të pastrehë dhe janë në pritje të një sistemimi.