PD ka regjistruar këtë 26 qershor rezultatin më të dobët elektoral që nga krijimi si forcë politike në vitin 1990.

Është koinçidencë që pikërisht në këtë datë, 26 qershor të vitit 2013, Berisha dhe dorëheqjen nga partia që themeloi dhe e drejtoi për 25 vjet, pas humbjes së thellë përballë Ramës.

Kështu pra, 26 qershori hyn në historinë politike të PD-së, si një datë fatale.