Facebook ka një mision të ri për 10-vjeçarin e ardhshëm: duke u dhënë njerëzve fuqinë të krijojnë komunitete dhe për ta bërë botën më të bashkuar.

Kështu ka theksuar numri një i kompanisë, Mark Zuckerberg në Çikago, në samitin e parë të Facebook, dedikuar Grupeve dhe komunitetit të tij online. Një funksion, ai i grupeve, që përdoret nga më shumë se 1 miliardë njerëz në botë, është bërë publik dhe nga rrjeti social.

I dedikuar për adminsitratorët, eventi në Çikago isthe rasti për të bërë publik funksionet e reja për mbështetjen dhe aktivitetin e tyre. Mes tyre është edhe “Insight” që do të mbajnë në kontroll rritjen, anëtarësimin dhe përfshirjen e pjesëmarrësve në një grup. Filtri pë kërkesat për tu anëtarësuar dhe largimi i anëtarëve janë vetëm në një pasazh.