Kryeministrja e Britanisë, Theresa May, ia ka paraqitur sot legjislacionin e ri të propozuar për përgatitje të daljes “së lehtë dhe të rregullt” të Britanisë nga Bashkimi Evropian (Brexit).
Mbretëresha Elizabeth II sot e ka paraqitur programin legjislativ të qeverisë për dy vitet e ardhshme gjatë fjalimit të saj në parlament.

Tetë prej 27 legjislacioneve që u përmendën në këtë fjalim, kishin të bënin me procesin Brexit, përfshirë legjislacionin e propozuar për konvertimin e rregullave të BE-së në ligje britanike, pasi Britania të largohet nga BE-ja.

Sot gjatë fjalimit të Mbretëreshës, nuk është përmendur vizita e propozuar e presidentit amerikan, Donald Trump, në Britani, më vonë këtë vit. Ministrat thanë se arsyeja ishte se ende nuk është caktuar data.

Këtë javë, negociatorët britanikë dhe të BE-së i kanë filluar bisedimet lidhur me largimin e Britanisë.

Parashihet që ky largim të bëhet në fund të marsit të vitit 2019. Referendumi për dalje nga BE-ja u mbajt në qershor të vitit të kaluar.