Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur rezultatet përfundimtare të  zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 11 qershorit.

Rezultatet final i shpallur nga KQZ, nuk ndryshon nga ato preliminare

Në bazë të këtyre rezultateve fitues i zgjedhjeve është koalicioni PDK-AAK-Nisma me 33.74%, e dyta është Lëvizja Vetëvendosje me  27.49 dhe koalicioni LDK-AAK-AA  25.53 për qind.

Në bazë të këtyre rezultateve  PDK-AAK-Nisma kanë fituar 39 ulëse në Kuvend, Vetëvendosje 32 dhe LAA 29, Lista Serbe 9, etj.