Kryetari i Komisionit Qendror të zgjedhjeve u ka bërë thirrje partive politike që të inkurajojnë komisionerët në mënyrë që të mbyllet procesi i numërimit sa më shpejt.

Deklarat e Zgurit, vjen pasi në disa qendra të numrit të votave, ka pasur ndërprerjes së numërimit të votave.

Zguri vlerësoi procesin zgjedhur  “me përjashtim të ndonjë incidenti që është ndjekur nga KQZ”.

“Administrimi ka shënuar standart të ri pozitiv, që u vlerësua edhe në raportin paraprak të OSBE-ODIHR. Shpresoj që procesi të mbyllet brenda afatit ligjor dhe pa probleme”, tha Zguri.