Rasti “Puç” dhe “Sopot” sot janë në rendin e ditës të seancës së Këshillit të prokurorëve publik. Nga Këshilli i Prokurorëve është kërkuar të deklarohet  nëse rasti “Sopot” do t’i jepet PSP-së e cila ka komunikuar në mënyrë të përsëritur se ka prova të mjaftueshme për rastin, përcjell TetovaSot.

Për “Sopotit” janë dënuar 11 banorët e këtij fshati me një total prej 150 vjet burg nën akuzat se ata kanë vendosur mina ku mbetën të vrarë dy ushtarë polakë.

E pritjes ishte rasti “Puç”, mbi të cilin PSP-ja k avendosur juridiksionin, por kryetari i këshillit Peter Anevski nuk ka vendosur në rend ditë provat e PSP.

Sipas informacioneve të Këshillit, në rëndë ditë do të jetë i vetmi vendim në rastin e “Puç”, që të akuzuarit Zvonko Kostovski u dënua me tre vjet burg. /TetovaSot/