Ish-ministri i Jashtëm, Besnik Mustafaj, ka bërë një deklaratë të fortë këtë të hënë, duke kërkuar largimin e menjëhershëm të Lulzim Bashës nga PD-ja dhe rinisjen e fushatën brenda partisë për rizgjedhjen e një tjetër drejtuesi.

Në shkrimin e tij për Panorama-n Besnik Mustafaj, detyrën dhe përgjegjësinë e nisjes së zgjedhjeve në PD ja lë Berishës, i cili sipas tij, kësaj here nuk duhet ta bëjë publike se kë mbështet në krye të partisë më të madhe të djathtë.

T mobile In article [4] Laor

Por po sot, vetë Mustafaj, duke folur për News24, ka treguar dhe telefonatën që ka pasur në mëngjes me liderin e demokratëve Lulzim Basha.

“Basha më ka marrë që sot në tel pasi lexoi shkrimin, besoj se reagimi i tij ishte i drejtë. Shqetësimi i tij ishte që të mos demoralizonim komisionerët. Nuk bëmë debat. Nuk do tregoj bisedën. I drejtohem demokratëve që janë në komisione, si numërues apo vëzhgues, nuk duhet të dekurajohen. Detyra e tyre është më e madhe tani në mënyrë që çdo votë e demokratëve të shpëtohet. Shqetësimi i tij është i drejtë sepse dhe unë jam i shqetësuar që këta përfaqësues tanë duhet t’i shkojnë deri në fund procesit. Ne e kemi njohur në vitin 2001 dekurajimin. Besoj se kryesorja tani është që Basha të marrë vendimin që i takon”, tha Mustafaj.

Ai tha se e ka ndjekur procesin e numërimit nga shtëpia duke e përjetuar me dhimbje si demokrat.

“E kam kaluar gjithë natën duke ndjekur rezultate, duke i ndjekur më një shpresë fëmijë se rezultati do të zbutej pak. E kam ndjekur nga shtëpia ime. Por kjo nuk është kryesorja por dhimbja ime që kam si demokrat që PD të mos asfiksohet. Duhet të futet në një proces vitalizues”, u shpreh Mustafaj.