Në Developer Conference I / O të Google, kompania pati prezantuar shërbimin e saj të ri për kërkimin e punëve dhe tani Google ka lansuar aplikacionin Google for Jobs.

Google for Jobs është dizajnuar për të vënë kompanitë dhe njerëzit në kërkim të vendeve të punës së bashku dhe liston vendet e punës për të gjitha faqet e internetit më të mëdha të rekrutimit.

Duke filluar nga sot, nga desktop dhe telefoni mobil, kur kërkoni për “vende pune pranë meje”, “punë mësimore” ose pyetje të ngjashme kërkimi për punë, do të shihni rezultate më të thella që ju lejojnë të shqyrtoni punë nga e gjithë faqja e internetit.

Për shumë njerëz, një punë duhet të plotësojë disa kritere kyçe, si koha e udhëtimit, specialitetet e punës ose orët që kanë në dispozicion për të punuar. Për shumë vende pune, gjithashtu do të shihni komente dhe vlerësime të punëdhënësit nga faqet e besuara, së bashku me përshkrimin e punës dhe nëse jeni të nënshkruar, për disa punë do të shikoni se sa kohë do të duhej për të udhëtuar në punë nga shtëpia.

“Ne do të vazhdojmë të shtojmë filtra dhe informacione shtesë në të ardhmen. Kërkimi i vendeve të punës është një udhëtim personal dhe kompleks, dhe për të cilin që po përpiqemi të mbështesim në këtë eksperiencë të re kërkimi.” – thuhet në deklaratën zyrtare të kompanisë.

Shërbimi është i gatshëm tani për përdorim në SHBA.