Gjykata Supreme për të enjten e ardhshme, 29 qershor, ka caktuar seancën e hapur në të cilën do të shqyrtohen dhe të vendoset në bazë të ankesave të gjashtë të akuzuarit në rastin “Monstra”.

Seanca, siç ka bërë të ditur gjykata, do të jetë e hapur ndërsa do të mbahet në sallën e madhe të Gjykatës Supreme.

Gjykata më parë dy herë ka anuluar këtë seancë, e cila fillimisht duhej të mbahej më 30 maj, ndërsa më pas u caktua për më 9 qershor, sepse një pjesë e avokatëve të të akuzuarve ishin në mjekim.

Në njërën prej seancave të anuluara, prokurori publik nga Prokuroria Publike, Liljana Spasovska, ka kërkuar anulimin e seancës në kohë të pacaktuar që të mund Gjykata Supreme të grumbulloj argumentet në lidhje me rastin, të cilët, sipas informacioneve në opinion, i posedon Prokuroria Speciale.

Por, kryetari i Gjykatës Supreme, Jovo Vangellovski, i cili njëkohësisht kryeson me Këshillin penalë, pesëanëtarësh në gjykatën, nuk e pranoi kërkesën dhe theksoi se nëse ka pasur indicie të reja, prokuroria publike ka pasur kohë të mjaftueshëm t’i kërkoj nga PSP.