Emir i Dubait, Sheiku Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, ka perlotur një fshat të vogël , duke vendosur të blejë kishën e tij metodiste.

Banorët e Godolphin ishin mes përpjekjeve të dëshpëruara për të mbledhur fonde, dhe kishin nevojë urgjente për ndihme.

Atyre u duheshin 90,000 dollarë për të blerë kishëzën që ata synonin të konvertonin në qendrën e komunitetit por kishin mbledhur vetëm 25,000 sterlina.

Fshati ka të njëjtin emër me një nga sallat e famshme botërore ‘Godolphin’, e themeluar nga vetë sheiku, shkruan syri.net.  Emiri vendosi t’i ndihmonte duke kontribuar një pjesë të madhe parash.

“Ne i jemi jashtëzakonisht mirënjohës”, tha përfaqësuesi i komunitetit të fshatit.

Nuk dihet sesa ka kontribuar Sheiku Mohammed, por banorët thonë se “shumë shkonte përtej asaj që u duhej”.

Një fshatar tha se ata kishin filluar të dorëzoheshin deri kur morën disa telefonata rrjesht na vetë Emiri i Dubait, i cili i premtoi  se do t’i ndihmonte.