Të bësh një gjumë të mirë gjatë natës nuk do të thotë vetëm të shtrihesh për të fjetur në një orar të përshtatshëm.

Një gjumë i mirë është i lidhur me mënyrën si organizoni mbrëmjen tuaj.

Ja disa gjëra që nuk duhet të bëni para se të flini:

Mos përdorni asnjë lloj teknologjie dixhitale.

Mos merrni ilaçe që ju ndihmojnë për të fjetur.

Mos pini alkool.

Mos punoni në shtrat apo në dhomën e gjumit (Ekspertët ju këshillojnë t’i ruani  dhomat e gjumit ekskluzivisht për të fjetur dhe për seks)

Mos konsumoni kafeinë pas orës 5 të pasdites.

Mos hani ushqime që përmbajnë yndyrna.

Mos hani ushtrime para gjumit.