Diktatori i Koresë Veriore Kim Jong-un mund të shfrytëzojë përvjetorin e Luftës Koreane për të ndezur një konflikt të ri global, thonë ekspertë të sigurisë.

Sot, më 25 qershor, bëhen 67 vjet kur Veriu pushtoi Jugun, duke nisur një luftë të përgjakshme tre vjeçare në ishull.

Koreja e Jugut shënon përvjetorin ne thirrjen për ndalimin e zhvillimit të armëve nukleare nga ana e Veriut.

Por ekziston frika se Penjani do të shfrytëzojë këtë datë për të kryer testin e gjashtë nuklear dhe lansimin e më shumë raketave balistike që bie në kundërshtim me rezolutat e Kështillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Lufta Koreane nisi më 25 qershor të vitit 1950 kur trupat komuniste të Koresë Veriore kryen një sulm të befasishëm në Korenë Jugore.