Këto janë faktet më interesante për ishullin e katërt më të madh në botë, transmeton arbresh.info.

  1. Numri I popullsisë – ka një popullsi prej 25.5 milion vetash dhe ia kalon Sir Lankas, Holandës, Greqisë dhe Rumunisë.
  2. Ka pasur një mbretëreshë të çmendur – mbretëresha Ranavalona është ajo që ka rritur territorin dhe politika jashtme e të cilës ka bërë efekt edhe në Evropë.
  3. Është parajsë për adhuruesit e botës së egër – bota e egër është tejet e pasur dhe ka dhjetëra lloje të lemurve që nuk gjenden askund tjetër në botë.
  4. Konsumojnë shumë marijuana – të paktën një në dhjetë veta konsumon rregullisht marjuanë.
  5. Kanë rivendosur dënimin me vdekje – që nga viti 2012 u janë bashkuar vendeve që dënojnë me vdekje.
  6. Njihet si vendet më të palumtura të botës – është raportuar se popullata e atyshme është ndër më të palumturat.
  7. Nuk ka asnjë hekurudhë
  8. Ishte vendi i preferuar i piratëve.
  9. Gratë dhe burrat veshin të njëjtat rroba.
  10. Mundja është sport nacional.