Më shumë se 30 faqe në rrjetin social “Facebook” të lidhura me internet-faqen nga Maqedonia apo Velesi jan bllokuar dhe larguar nga fejsbuki gjatë dy muajve të fundit, shkruan “Bazfild”.

Mesin e të rinjëve pro-Trump nga Velesi, të cilët u “deklaruan” gjatë kohës së fushatës për zgjedhjet presidenciale në Amerikë, mbretëron panik pasi ky rrjet social i largoi faqet e tyre.

Pjesa më e madhe e faqeve të larguara kanë qenë të fokusuara në politikën e brendshme amerikane, duke e përkrahur praktikën të stampimit të filluar gjatë kohës të zgjedhjeve presidenciale. Por, ka edhe të atillë të cilët publikonin lajme për motoçiklizëm, automobilizëm, e edhe për kalërimin.

Katër pronarë të internet-faqeve nga Velesi për “Bazfild” e kanë konfrimuar informacionin. Një pjesë e tyre ankohen se kanë harxhuar shuma të mëdha parash për reklamim në fejsbuk, por edhe përskaj kësaj janë bllokuar.