Një lloj i ri mjeti do të pushtojë qiellin e Dubait,vitin e ardhswm, i quajtur “Volokopter”

Ai ka qenë duke  eksperimentuar që nga viti 2011 dhe sic sugjeron edhe emri, taksia fluturues mund të ngrihet vertikalisht pa pasur nevojë për një pistë.

Volocopter është automjeti i gjeneratës re dhe mjeti më turistik në tokë. Ajo punon me energji elektrike mund të rimbushë për vetëm 40 minuta.

Avion elektrik është projektuar për të transportuar vetëm dy persona.

Mund të arrijë një shpejtësi maksimale prej 120 metra në orë.