Nën ndikimin e masës shumë të ngrohtë të ajrit, deri në fund të kësaj jave, si dhe gjatë javës së ardhshme punues, moti në Maqedoni do të jetë kryesisht i qëndrueshëm dhe shumë i ngrohtë, kumtoi DPHM.

Temperatura maksimale në shumë vende do të jetë nën 30 gradë, ndërsa përgjatë Luginës së Vardarit  edhe mbi 35 gradë Celsius. Gjatë ditës do të ketë paraqitje të vranësirave mesatare, ndërsa është e mundur edhe paraqitje e izoluar e shiut të shkurtër dhe bubullima.

Më shumë kushte për mot jostabil ka të shtunën dhe të hënën.