Trajço Dimkov nga VMRO-DPMNE-ja deklaron se partia e tij është për marrëdhënie të mira fqinjësore, të bazuara në respektimin e ndërsjellë.

Ai thotë se do të mbështet gjithçka që është në të mirë të përmirësimit të marrëdhënieve me fqinjët, por asgjë që është në kundërshtim me interesat e shtetit dhe popullit maqedonas.

Dikmov shprehet se Kryeministri Zoran Zaev duhet të sqarojë se çfarë është arritur me Bullgarinë, duke e akuzuar se Zaevi hesht për pohimet, gjoja gjuha maqedonase është dialekt bullgar.