Britania pritet të nxjerr sot për herë të parë në det të hapur ,luftanijen më të madhe të Mbretërisë.

Aeroplanmbajtësja më e madhe e kombit ishullor do të lërë për herë të parë kantierin e saj, pasditen e të hënës, për të bëre disa prova detare.

Ajo mban emrin e Mbretëreshës së Anglisë,  duke u quajtur “Queen Elizabeth” dhe peshon 65,000 ton.

Transportuesi i avionëve do të kalojë përgjatë Forthir nën tre ura, duke përfshirë urën e famshme të hekurudhave.