Me ardhjen e kohës së nxehtë është normale edhe shtimi i numrit të mushkonjave.

Në vendin ku ju kanë pickuar mushkonjat vendosni një deri në dy copa akulli, pasi që të ftohtit do të qetësojë nervat, me çka do të largohet të kruarit.

Nëse mushkonja ju pickon në shtëpi, atëherë menjëherë merrni pak mjaltë, ose lyeni vendin me limon dhe dhimbja do të largohet.

Mund të vendosni edhe pastë dhëmbësh, pasi që ajo ftoh lëkurën dhe zbut kruarjen.

Borziloku po ashtu vjen në ndihmë, pasi që zbut kruarjen, andaj vendosni gjethin e kësaj bime aromatike në vendin ku ju kanë pickuar mushkonjat