Nuk ka pasur nevojë as të luajë, Boca Juniors, për të rrëmbyer titullin kampion i Argjentinës. Falë fitores gjatë natës të San Lorenzo-s ndaj rivalëve Banfield, e firmosur nga ish-mesfushori i Genoa-s Fernando Belluschi, “Xeneizes” kanë mundur të festojnë përpara ekraneve televizivë që transmetonin ndeshjen.

Për rrjedhojë dy takimet e fundit të kampionatit, ai ndaj Olimpo-s dhe në veçanti në fundjavë në “Bombonera” ndaj Union de Santa Fé do të jenë si shëtitje për Boca-n. Ky i fituar ngatrajneri Guillermo Barros Schelotti, i cili ka patur edhe një aventurë kalimtare në Itali si drejtor teknik te Palermo, është titulli i 32-të në historinë e Bocas.