Rrallëherë kemi pasur rastin të dëgjojmë për shalqirin me ngjyrë të verdhë. Por, fatin për të shijuar një të tillë e kishte pasur një vajzë e cila kishte shkuar për të bërë shoping në treg.

Dhe në momentin që e ndau në dy pjesë përjetoi befasinë e veçantë, pasi kurrë nuk kishte pritur që shalqirin të cilin e kishte blerë në treg, përbrenda do të ketë ngjyrë të verdhë.

Thuhet se shalqiri me këtë ngjyrë është me të vërtetë i shijshëm, më i ëmbël se i kuqi dhe ka një shije pak a shumë si mjalti.

Ky produkt është shumë i kërkuar në tregjet globale.