Eurokomisioneri Johanes Hahn ka dhënë një lajm shumë të mirë për vendet e Ballkanit perëndimor. Ai ka deklaruar se BE dhe OSBE-ODHIR kanë një projekt madhor për vendet e BE-së, ku do të investohen 1.6 milionë euro.

Ky projekti i BE është për  Shqipërinë, Malin e Zi dhe Maqedoninë. Ky projekt do të jetë në shërbim të zgjedhjeve demokratike në të gjithë rajonin.

Ndërkohë që Hahn ka theksuar se ky projekt do të mbështesë 3 shtete në procesin e Integrimit në BE.

Ndërkohë që ka theksuar se zgjedhjet në Shqipëri duhet të përmbushin standardet sipas rekomandimeve të OSBE-ODHIR-it.

Ky projekt do të zgjasë 3 vite.