1.6 milionë euro do të akordohen nga BE dhe OSBE-ODIHR në mbështetje të zgjedhjeve me standarde në Ballkanin Perëndimor. Nga ky fond përfiton edhe Shqipëria. Komisioneri i BE-së për Zgjerimin Johanes Hahn tha se Marrëveshja demonstron angazhimin për të ndihmuar Ballkanin Perëndimor në rrugën drejt anëtarësimit në BE (Top Albania radio)