Nga Erald Selca

Idenë e Bashkimit tonë Kombëtar nuk mundet kush të na heq nga mendet as politika shqiptare , as faktori nderkombetar sepse ishte dhe mbetet pikesynimi yne shekullor clirimi dhe ribashkimi me shtetin amë Shqipërinë të të gjitha viseve tona.

Shqiperia dhe shqiptaret mund te rrojne vetem ne nje shtet dhe te jemi te faktorizuar , une pavaresine e Kosoves se brishte e shoh si kalimtare si trampoline drejte Bashkimit Kombetar shqiptar ne duhet jetesojme aspiratat e Skenderbeut , Hasan Prishtines ,Ismail Qemailit,Cerciz Topullit ,Avni Rrustemit , Enver Hoxhes Adem Demacit , Rexhep Males, Zahirit me shok , Luanit ,Adrianit ,Adem Jasharit , Shkkelzen Haradinajt ,Bekim Berishes , Veli Nocit , Fetah Selces ,Hyre Eminit Naser Brahimajt ,Mujdin Aliut ,Bardhyl Osmanit ,Beg Rizajt e mijera e mijera deshmoreve e dalezoteseve te atdheut .

Shqiperia jone nuk mund jetoj e gjymte sakate e mjere e copetuar , ajo e ka edhe me kushtetute me nenin 8 qe duhet angazhuar edhe ligjerisht per Bashkimin Kombetar .

Rasti Kumanova tregon me se miri se ka ende bij nenash qe vdesin per Shqiperi , qe vadisin tokat arberore me gjakun e tyre .

100 vite me pare Londra famekeqe na ndau e copetoj ne 6 shtete , na ndau nga trungu ame por ne nuk u ndalem e nuk do ndalemi me asnje mjete ja me hater ja me lufte qe te realizojme enderren tone shekullore Bashkimin Kombetar .

Te bashkuar jemi faktor ne cdo aspekt , te ndare jemi te defaktorizuar dhe mish per top per te tjeret .

Ne duhet ta jetesojme Bashkimin Kombetar ja futbolli po jep fryte , ne shqiptaret ne trojet etnike dhe mergaten tone duhet jemi te lidhur mes vete se pari emocionalisht , mandej me lidhje dashurie martesa , me kampuse universitare te perbashketa , me zhdukje te paragjykimeve dhe me forcim te identitetit shqiptar .

Jemi populli me i madh ne Ballkan , andaj duhet sillemi si te medhenje duhet bashkohemi rreth ceshtjes kombetare dhe ti luftojme armiqet .
Di nje gje se kurre rehati nuk do kete ne Ballkan ,Europe dhe bote pa zgjidhjen e drejte te ceshtjes kombetare shqiptare .