Spinaqi është kultivuar shumë kohë përpara në Persinë antike rreth shekullit të 12-të  derisa më vonë është përhapur në Europë.

Spinaqi bën pjesë te perimet e gjelbërta dhe përpos që është shumë i shijshëm, ka edhe shumë benefite dhe të mira për trupin e njeriut.

Ai është shumë i pasur me hekur, kalcium, antioksidantë, vitamin K si dhe shumë vitamina dhe minerale të tjera, transmeton Klan Kosova.

Spinaqi ndihmon në trajtimin e anemisë

Spinaqi ju bën eshtrat tuaj më të fortë

Ka veti që ju mbrojnë nga sëmundja e kancerit

Ndikon dhe ndihmon në shëndetin e syve tuaj

Ndihmon në ndaljen e gjakderdhjes

Është  ndihmesë shumë e mirë në luftimin e kolesterolit të lartë dhe humbjen e peshës

Ndihmon në lehtësimin e sëmundjes së astmës