Koreja e Jugut njihet botërisht për fokusin e saj të mprehtë në sjelljen e risive, por arkitektët dhe klientët e tyre gjithnjë e më të sofstikuar, frymëzohen nga e kaluara.

Shtëpitë tradicionale koreane, të quajtura hanoks, janë zhdukur vazhdimisht që nga viti 1990.

Megjithatë përpjekjet e qeverisë për të ruajtur historinë e këtyre shtëpive kanë qenë të kota, pasi shtëpitë janë zëvendësuar me banesa moderne, zhvillime të mëdha tregtare dhe në infrastrukturë.

Arkitektura K-Pop po ofron tani një përqasje bashkëkohore si një vlere e re në pasurinë dhe identitetin kombëtar.

“Historikisht, pikëpamja mbizotëruese ishte se hanokët ishin të padobishëm, bllokuan zhvillimin dhe përparimin ekonomik. Tani ne po fillojmë të kuptojmë se çfarë do të thotë hanoks.”, thotë Hyumgmin

Pai, një historian arkitektonik në Universitetin Kombëtar të Seulit, i cili ka shërbyer pavionin e çmimit të Koresë së Jugut në Bienalen e Venedikut 2014.