Rezultatet e hulumtimit të Brima Galupit tregojnë se ka ndryshime edhe në rejtingun e politikanëve.

Sipas këtyre rezultateve në bllokun politik shqiptar Ali Ahmeti ka epërsi ndaj Ziadin Selës dhe Bilall Kasamit. 23.8 % e shqiptarëve të anketuar kanë thënë se kanë besim tek lideri i BDI-së Ali Ahmetii pasuar nga Sela me 15.9 % dhe Bilal Kasami me 13.9 %.

Në bllokun politik maqedonas Zaev ka tejkaluar Gruevskin dje ka rejting prej 17.7 % apo për 4.7 % më tepër se e lideri i VMRO-së i cili ka rejtin prej 13 %.

Zaev ka epërsi në të gjitha segmentet  e anketës ndaj Gruevskit.

Vlen të theksohet se sipas rezultateve të anketës 29.8 %  e qytetarëve të anketuar nuk ka besim tek asnjë politikan në Maqedoni.