Në një anketë të re e realizuar nga Brima Gallup, lideri i BDI-së Ali Ahmeti vazhdon të jetë lideri më i besuar tek shqiptarët.

Ahmeti në këtë kohë ia ka kaluar edhe Gjorgji Ivanovit, ku ka rejting prej 6,6% e me pas vjen Ziadin Sela me 4.4%, Bilall Kasami me 3,6% dhe në fund Menduh Thaçi me 1.7%

.