Dërguesja e Posaçme e Kombeve të Bashkuara të Agjencisë për Refugjatë, aktorja Angelina Jolie ka shënuar Ditën Botërore të Refugjatëve në një shtëpi të vajzave refugjate në Kenia  të cilët u larguan nga prindërit e tyre ndërsa po largoheshin nga konflikti.

Ylli i Hollivudit vizitoi të paktën 20 vajza në një shtëpi të sigurt në kryeqytetin kenian, Nairobi të cilit kishin ikur nga konflikti në Republikën Demokratike të Kongos, Sudanin e Jugut, Somali, Burundi dhe Ruanda, tha UNHCR në një deklaratë.

Thuhet se pothuajse të gjitha kishin përjetuar dhunë seksuale dhe gjinore dhe shumë prej tyre kishin lindur pas dhunimit ose ishin shtatzënë.

“Dhunimi seksual është edhe më i rëndë kur kryhet nga dikush veshur në uniformë i cili ka marrë një betim për të mbrojtur njerëzit. Përgjegjësia e atyre që janë veshur me uniformë duhet të japin tani një shembull duke marrë përgjegjësi”, ka thënë Jolie, transmeton Klan Kosova.

UNHCR thotë se Kenia strehon rreth 491,000 refugjatë, nga të cilët 101,713 janë nga Sudani i Jugut, numër për të cilin Kombet e Bashkuaraka thënë se është kriza më e shpejtë në rritjen e refugjatëve në botë.