Dy alipnistë kanë ngjitur malin El Capitanin në Yosemit  tërësisht të zhveshur. Leah Pappajohn dhe Jonathan Fleury kanë përfunduar ngjitjen duke përdorur vetëm litarë, çantë shpine dhe këpucë më 6 qershor.

Ata kanë vendosur një rekord personal të dy pasi është hera e parë që dikush e merr këtë iniciativë.

28-vjeçarja  Leah tha se aventura e tyre në shkëmbin vertikal ishte një argëtim shumë i madh.

“Gjithmonë kam pasur ëndërr për të ngjitur El Cap nudo por u deshën shumë vite që ta ndjeja se kisha aftësinë që ta arrija këtë gjë,”-ka thënë ajo për revsitën Climbing. “Dhe është një ndjenjë e mrekullueshme.”