Ndonëse është një nga personazhet publikë më të njohur në Shqipëri, Alketa Vejsiu, ka ditur ta ruajë me fanatizëm jetën e saj private.

Në internet nuk qarkullon as edhe një foto e vetme familjare e moderatres së njohur (të paktën asnjë ku të dallohen fytyrat) dhe një gjë e tillë sigurisht që ka shtuar edhe kuriozitetin e publikut për të ditur diçka më shumë, veçanërisht rreth bashkëshortit të saj.

Sipas burimeve të këtij tabloidi, Alketa Vejsiu dhe bashkëshorti i saj Ardiani, kanë plot 15-vite diferencë moshe me njëri-tjetrin: ajo 33 vjeçe, ndërsa ai 48.

Moderatorja dhe biznesmeni kanë lidhur kurorë në vitin 2006 në një dasmë “të blinduar” në periferi të Tiranës dhe kanë dy fëmijë së bashku, vajzën Nicole dhe djalin Lionel.