Rreth 600 ndërtesa në të gjithë Anglisë janë duke përdorur një veshje të jashtme të  ngjashme me atë të kullës që u përpi nga flakët në Londër.

Njoftimi është bërë nga qeveria britanike mesditën e sotme.

Kullat rezidenciale në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar janë duke u kontrolluar pasi zjarri i fuqishëm në Londër, la 79 të vdekur dhe  dhjetëra të humbur që mendohet se kanë vdekur po ashtu.

Tri mostra nga ndërtesa kanë zbuluar se veshja e jashtme është e  “djegshme” dhe zëdhënësja e këshillit të zonës u shpreh se kjo ishte një “çështje urgjente’ që duhet t’u tregohej banorëve.

Kryeministrja britanike Theresa May tha se të gjitha autoritetet lokale përgjegjëse për banesat ishin njoftuar.

T mobile In article [4]

Lajmi erdhi pasi shefi i Këshillit të zonës ku ndodhej kulla e djegur dha dorëheqjen pas kritikave.

Duke folur në Parlament, May tha se “ishte e drejtë” që shefi ekzekutiv i Këshillit, Nicholas Holgate, të largohej .

Global