Pikërisht jo vetëm Prokuroria speciale, brenda javës do bëhet emërimi i prokurorit, por, “unë nuk mendoj se PSP ka kursyer BDI-në dhe që fshihet ndonjë vendim politik për funksionarët e BDI-së”, dhe do ishte një ndihmesë për ne dhe jam kureshtar nëse kemi funksionarë të tillë të pandërgjegjshëm për besimin e dhënë, ka thënë numri një i BDI-së Ali Ahmeti në “Rruga drejt…” në Alsat-M.

“Pres që gjurmët e BDI-së për vendimin politik që ka marrë për të hap hetime për pastërtinë e figurave që nga 2002 deri me 2017, është vendim me unanimtet i marrë në organet e partisë dhe nuk do merret në mbrojtje, as nuk do amnistohet e as gjejë strehim ndonjë funksionar që ka keqpërdor besimin e partisë”, ka thënë Ahmeti.