AAK’ja vazhdon të insistojë në një koalicion me LDK’në dhe AKR’në, pavarësisht që LDK nuk lodhet së deklaruari se aty ku është PDK’ja, LDK’ja nuk do të jetë.

Pal Lekaj ka thënë se nuk është mirë që LDK’ja të vërë vija të kuqe, duke thënë se edhe personalisht kishte deklaruar ndryshe, por që tash është në koalicion me PDK’në.

“Ne synojmë LDK’në dhe AKR’në’, tha ai për KTV’në.

Lekaj u shpreh optimist për një koalicion të tillë.

“Gjithçka është e mundshme në politikë dhe asnjëherë nuk duhet të thuhet jo edhe pikë”, tha Lekaj.

Mandatari i koalicionit PDK, AAK, Nisma, Ramush Haradinaj ka thënë se i ka siguruar votat për formimin e Qeverisë.