Edhe pëllumbat bartin unazë por, jo të martesës

Nganjëherë mendojmë për gjëra të ndryshme që çdo ditë i hasim por, ndodhë që nuk gjejmë përgjigje në pyetjen e famshme “Pse”. E shpesh-herë kur i pyesim të tjerët ata përgjigjën, “kështu ka mbetë” ose “ashtu thonë”.

Simbolikën e paqës që e bartë pëllumbi i bardhë e dini më siguri, por a e dini pse shumica e pëllumbave, kuptohet ata që janë nën përkujdesin e dikujt në këmbë kanë unazë me disa mbishkrime, shkruan rtv21.tv.

E vetmja arsye pse këta pëllumba bartin unazë në këmbë është që t’u kthehen pronarëve të tyre nëse ata humbin. Ju mund të pyesni si? Përgjigja është se në këto unaza zakonisht shkruhet numri i telefonit të pronarit të pëllumbit, se në rast që humbë dhe e gjen dikush të i lajmërohet pronarit.

Ata të cilët posedojnë pëllumba sigurisht që një gjë të tillë e dijnë, mirëpo ka edhe prej atyre që këtë e kanë vërejtur vetëm në filma.