Opinione

Gjithnjë e më shumë po zhytemi në baltën e imoralitetit ?!

Nga Skënder MULLIQI   Një shoqëri e cila karakterizohet më moral politik, bën përpjekje që amoralitetin politik ta sjellë në suaza të normalitetit. Në Kosovë ...

Read More »

DEMOS-CRATOS, populli dhe “filozofët” e PDK-së dhe VV-së

Zvicra është një shembull modest se çfarë mekanizmi duhet krijuar që qytetarët/populli të ketë të drejtën e kontrollit të pushtetarëve, pra vendimeve të institucioneve. Modeli ...

Read More »

Fuqizimi i Shqiptarëve në Maqedoni do të ndodhë,pas Regjistrimi të Popullsisë

Shkruan: Albert Ramadani Shqiptarët ne Maqedoni do të fuqizohën pasi të organizohet një regjistrim i plotë dhe i drejtë për të gjithë qytetarët e ksaj ...

Read More »

Ju flet radio Tetova dhe xhixha haxhicë

Shkruan: Sulejman Mehazi I nderuar ish-kolegu im i punës në pension, prof. Salajdin Qazimi, pas bisedës suaj  në restorantin “Sirena”, e ndiej si obligim moral ...

Read More »

Këshillë në vend të “piskamës”

Deklarata e presidentit të Serbisë Vuçiq, me të cilin e fton popullin serb për dialog të brendshëm karshi çështjes së Kosovës i ngjanë më tepër ...

Read More »

Koreja e Veriut: Kush do të marshonte me Trumpin në luftë?

Nga Nina Niebergall Retorika mes Uashingtonit dhe Phenianit po ashpërsohet gjithnjë e më shumë. Rreziku i luftës po shtohet, gjë që mund të detyrojë shtetet e ...

Read More »

Ilindeni dhe Republika e Krushevës janë të shqiptarëve e vllehëve

Arben Llalla e ka gabim kur shqiptarët e Krushevës që kanë marrë pjesë në Kryengritjen e Ilindenit dhe Republikën e Krushevës i quan tradhetarë, shites ...

Read More »

Shqiptarët që prisnin shumë më tepër nga MO, fituan shumë më pak se gjithë të tjerët

Shkruan: Jeton Shasivari Qëllimi kryesor i MO ishte ndërprerja e konfliktit të armatosur disa mujor të v. 2001, pra sigurimi i paqes, e jo krijimi ...

Read More »

16 VJET PAS MARRËVESHJES SË OHRIT !

( Edhe sot mbi MO-it, por JO në Kodër të Diellit ) Shkruan: Qenan Aliu Marrëveshja ndaloi konfliktin, u nënshkrua nën trysninë e ndërkombëtarëve sipas ...

Read More »

Paragjykimet e Akademik Qullavkova për ligjin e përdorimit të gjuhës shqipe!

Akadamik Izet Zeqiri Akademik Qullavkova në shkrimin e saj në gazetën Fokus ndaj ligjit të përdorimit të gjuhës shqipe paraqet qëndrime të pabazuara, një mënyrë ...

Read More »

Është makabre e mjerim të bësh politikë me aksidentet

Nga Arben LLALLA   Ditën e sotme duke u gdhirë ndodhi një aksidentë me vdekje e një këmbësori, ku shkaktari i aksidentit ishte deputeti Aqif ...

Read More »

Të dehurit e mahallës ballkanike ?!

Nga Skënder MULLIQI  Thonë së budallenjët mburrën më atë që të menqurit turpërohen.Dhe, ajo më çka po lavdërohen dhe mburren kjo elitë politike në pushtet, ...

Read More »

13 qershori, shqipja në kahjen e duhur …?!

Xhevdet Nasufi Historia ishte e mundimshme,pritshmëria edhe më e  madhe nga lufta e vitit 2001. Pas këtij aktiviteti të armatosur, në vlugun e luftimeve dhe ...

Read More »

Ah këto të huajtë, këto « ausllanderët »!

Lirim Begzati «Këto të huajtë, këto të vendit, e këto të tjerët…! Tollovi të mëdha, veturat parkohen gjithkundë, komunikacioni i ngarkuar tejet mase, demonstrim i ...

Read More »