Opinione

Darka madhështore

Merxhan Jakupi Pas konfliktit dhe luftimeve në pranverë të vitit 2001, me transformimin e ushtrisë çlirimtare në subject politik, një komandant i zonës së Karadakut ...

Read More »

“Nazifashistët” europianë dhe “diktatori” Erdogan

Nga Azem Parllaku Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan më herët ka thënë se, vota “PO” në referendumin e 16 prillit është përgjigja më e mirë ...

Read More »

Kujtojmë ata që falën ngrohtësi në një stinë të akullt

Mikpritja e njerëzve tanë ishte treguesi më i mirë se ky popull kishte ardhmëri dhe askush, madje as ata që po mbillnin vdekje anë e ...

Read More »

Mbështetja për Ramushin dhe të vërtetat e saj!

Shkruan: Florim Zeqa Colmari i Francës, përgjatë këtyre tre muajve të fundit u bë epiqendër e vëmendjes së shumicës së shqiptarëve të Kosovës. Këtij qyteti ...

Read More »

Kriza politike në Maqedoni dhe institucionet ndërkombëtare

(Kriza e përkeqësuar politike dhe institucionale në Maqedoni mund të tejkalohet vetëm përmes ndërhyrjes së institucioneve ndërkombëtare) Abdulla Mehmeti Të gjitha përpjekjet dhe debatet në ...

Read More »

Mehmeti: Kriza politike në Maqedoni dhe institucionet ndërkombëtare

(Kriza politike dhe institucionale e përkeqësuar në Maqedoni mund të tejkalohet vetëm përmes ndërhyrjes së institucioneve ndërkombëtare) Shkruan: Abdulla Mehmeti Të gjitha përpjekjet dhe debatet ...

Read More »

REPLIKË DJALIT TË ENVER HOXHËS, ILIRIT

Shkruan: Sulejman Mehazi Djali i Enver Hoxhës, Iliri, paskërka thënë se shumë mirë ka bërë  babai i tij, Enver Hoxha, që ka bërë ndalimin e ...

Read More »

SHMANGIA E STRESIT

Shkruan: prof. Eroll Velija Fillimi i javës mund t’iu gjejë të lodhur e të stresuar. Ideja që do të riktheheni mes rrëmujës së zyrës, zhurmave dhe ...

Read More »

Në mbledhjen e dy qeverive, do të duhej diskutuar për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë

Shkruan: Refik HASANI Më 24 prill të këtij muaji në Vlorë është paralajmëruar që do të zhvillohet mbledhja e përbashkët e qeverisë së Shqipërisë dhe ...

Read More »

Fundi i lirisë së medieve apo fundi i shtetit shqiptar?

Shkruan: Isa Myzyraj Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë e parashikon qartë se “media është e pavarur” dhe “shteti garanton lirinë mediatike”, në bazë të kushtetutës së ...

Read More »

Maqedonia midis ndryshimit të madh

Selim Iljazi Janë disa momente kthesë për Maqedonin: E para ka të bëjë me domosdoshmërinë që sa ma shpejtë të formohet qeveria, e njohur tani ...

Read More »

Po na sundojnë ata që na përqanë ?!

Nga Skënder MULLIQI Po na sundojnë ata që na përqanë  vite më radhë. Po na sundojnë ata të cilët kan krijuan shtet për vete, për ...

Read More »

DIALOG QORTUES ME 36 SHKRONJAT E ALFABETIT

Shkruan: Sulejman Mehazi Jeni duke na lodhur jashtëzakonisht shumë  me shkrimet  e përditëshme nëpër portalet apo gazetat elektronike, më këshilluan qortueshëm 36 shkronjat e alfabetit. ...

Read More »

Egoja e shfrenuar është me e rrezikshme se „kriza“ politike!

Shkruan: Sheki Useini / Zvicër – Mendimtarë i lirë Në shiqim të parë gati secili do të kishte thënë se Egoja dhe Politika nuk mund të ...

Read More »