Opinione

Arrestimi i Haradinajt, eksperiment i koordinuar politik!

Shkruan: Florim Zeqa Rasti i ndalimit të kryetarit të AAK-së, zotit Ramush Haradinaj me fletë-arrest të shtetit serb është bërë Top-Lajmi i të gjitha mediumeve ...

Më tepër »

Republika e Maqedonisë me pavarësi gjysmake nuk mund t’ua kontestojë shqiptarëve statusin e popullit shtetformues

Shkruan: Abdulla Mehmeti   Ata që aktualisht janë faktorë në skenën politike, ata që duan të merren me çështjen e shqiptarëve në Maqedoni, si dhe ...

Më tepër »

Bdi-në do ta kërcënojnë votuesit e saj e jo Ju Nikolla !

Shkruan: Qenan Aliu Vmro-Dpmne duhet të mbetet në opozitë ndërsa Nikolla Gruevski në opozitë dhe para drejtësisë, pastaj le të të kujtohet pak, madje edhe ...

Më tepër »

Shqiptarët dhe qeveria në ardhje

Skruan:Prof.dr.Xhevdet Nasufi Kuptohet, që Maqedonija kalon një fazë të zhvillimit të saj që  karakterizohet nga tensione politike që kanë etimologjinë reale në abuzivitet me demokracinë,me ...

Më tepër »

A kan hile edhe shqiptarët në rastin Haradinaj?!

Nga Skënder  MULLIQI  Arrestimi i kryetarit te AAK-së dhe ish kryemnistrit të Kosovës, Ramush Haradinajt  në Francë ka provokuar diskutime, reagime  dhe debate të shumta ...

Më tepër »

Kur nuk ka luana edhe majmunët bëhen mbret !

Në fillim të janarit të 2017 pas zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Maqedoni, disa parti politike dhe atë: BDI, koalicioni Rilindja me Besë (Lëvizja Besa ...

Më tepër »

EVROPË moj…! …Evropë

Shkruan: Qenan Aliu E V R O P Ë moj…! …Evropë , unë jamë pjesë e jotja, unë shpresat i kam tek vlerat tuaja. Por ...

Më tepër »

Platforma që nuk e ndalon krimin dhe helmimin masiv të shqiptarëve në Maqedoni

Nga Abdulla Mehmeti Cila është rëndësia e Platformës së përbashkët, unifikuese, kombëtare dhe historike, e subjekteve politike të shqiptarëve në Maqedoni, me pëlqimin e Tiranës ...

Më tepër »

Retorika politike e shqiptarëve në Maqedoni

(Dy koalicionet e subjekteve politike joshqiptare në Maqedoni nuk janë maqedonase por shumetnike) Shkruan: Abdulla Mehmeti Me shkas: lajmet e mediave në gjuhën shqipe se, ...

Më tepër »

Pse nuk u përfshi në platformën tuaj ligji për statusin e veteranve, invalidve dhe familjeve të dëshmorve të vitit 2001 ?!…

SHKRUAN: NEHAT JAHIU Unë disa herë në shkrimet e mia e kam potencuar se në platformën e përbashkët të partive politike shqiptare duhet të jetë ...

Më tepër »

Tani duhet thyer hundët nacionalistëve maqedonas

Shkruan: Sulejman Mehazi E shyqyr Zotiti, me këtë deklaratë të përbashkët politike! Nëse me të vërtetë e sinqerisht s’lëvizin prej kesaj deklarate, partitë tona politike ...

Më tepër »

Qeverisje me termometer!

Nga Arian Galdini   Nuk ka fushate elektorale ku ne nuk degjojme statistika se sa shume gjera te mira kane bere sipas tyre ata qe ...

Më tepër »

Deklarata e porositur

Medai Shaholli Dje në mesditë liderët e tre koalicioneve politike shqiptare në Maqedoni përveç PDSH-së z.Thaçi , proklamuan se kanë nënshkruar një dekleratë të përbashkët ...

Më tepër »

Platforma që njëtëson përgjegjëdisnë, nuk unifikon faktorin politik shqiptar në Maqedoni

Abdulla Mehmeti   Duke e përshëndetur sinqerisht dëshirën dhe vullnetin për unifikimin e faktorit politik shqiptar në Maqedoni, përmes Platformës së nënshkruar dhe publikuar sot ...

Më tepër »