Ato janë mrekullitë më të mëdha të tokës, që çdo njeriu i pasionuar pas udhëtimeve duhet të ketë në listën e tij të dëshirave.

Nga rruga Giant’s në Irlandë, vullkani Kilauea në Hauai, Taxh Mahali në Indi dhe muri i madh Kinez, janë mrekulli që nuk duhen humbur.

Një libër i ri nga Lonely Planet zbulon 50 mrekullitë e botës që duhen parë, ndërsa ekspertët na sugjerojmë që të patën të mos humbasim 10 mrekullitë më të bukura të botës.

Më poshtë është lista:

1. Victoria Falls, Zimbabwe/Zambia

Image

 

2. Great Rift Valley, Ethiopia

 

Image

 

3. Giant’s Causeway, Northern Ireland

Image

 

4. Taj Mahal, India

 

Image

 

5. Terracotta Army, China

 

Image

 

6. Great Wall of China, China

 

Image

7. Ngorongoro Crater, Tanzania

Image

 

8. Kilauea, Hawaii

Image

 

9. Hagia Sophia, Turkey

 

Image

 

10. Potala Palace, Tibet

 

Image

Loading...