Zgjidhja e ermit të Maqedonisë, ka hapur dyert për në BE dhe NATO. Të gjithë burrështetasit e Evropës dhe SHBA  kanë përshëndetur zgjidhjen e çështjes së emrit mes Maqedonisë dhe Greqisë. Zv./kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani thotë se me zgjidhjen emrit ra edhe një mur i Berlinit.

Rreth 30 vjet nga rënia e Murit të Berlinit, shembëm edhe një digë të ndasive – murin ballkanik, me çka Evropën e bëjmë më të fuqishme, më të qëndrueshme dhe më të bashkuar!” ka shkruar Osmani

Ndryshe pas ndryshimit të ermit, pritet që Maqedonia të anëtarësohet në NATO. /TS/

 

Loading...
  ga('create', 'UA-63475902-1', 'auto', {'name': 'newTracker'});  // New tracker.   ga('send', 'pageview');   ga('newTracker.send', 'pageview'); // Send page view for new tracker.