Sipas “Parental Investment Theory” femrat investojnë nëntë muaj në një shtatzëni, kontributi fillestar i një njeriu.

Kështu, sipas intv.al femrat duhet të jenë selektive kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një bashkëshorti.

Studime të shumta kanë gjetur se preferencat e femrave ndryshojnë sipas ciklit të tyre menstrual. Gjatë niveleve të pikut të pjellorisë, ata preferojnë më shumë burra mashkullorë dhe socialë dominues. Ata kanë tendencë të jenë më seksi dhe marrëdhënia të jetë e shkurtër.

Gjatë fazave më pak pjellore, femrat tërheqen me  burrat më të ndjeshëm dhe  të dhembshur. Këta burra quhen “baballarë”. Ata priren të jenë më të besueshëm, të ngrohtë dhe besnikë. Ata gjithashtu ofrojnë më shumë perspektiva për një marrëdhënie afatgjatë.

Sipas intv.al, ekspertët argumentojnë se kur bëhet fjalë për preferencat e grave, është me të vërtetë e komplikuar dhe varet nga situata. Nëse duan marrëdhënie të gjata për të krijuar familje, zgjedhin një mashkull më të përgjegjshëm dhe ndjeshëm. Nëse duan të kalojnë kohën dhe nuk e duan si bashkëshort, por ndoshta vetëm një mashkull për të bërë një fëmijë, zgjedhin më burrërorë dhë të egër në pamjen e jashtme. Hajde, merri vesh femrat!

 

Loading...