I gëzohem faktit që ka progres në bisedimet mes Athinës dhe Shkupit, deklaroi zëvendëskryeministrja bullgare dhe ministre e Punëve të Jashtme, Ekaterina Zaharieva, duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve për kontestin rreth emrit mes Maqedonisë dhe Greqisë.

“Kjo është çështje dypalëshe dhe le t’i lëmë Athinën dhe Shkupin t’i zhvillojnë bisedimet me ndërmjetësim të KB-së”, theksoi Zaharieva dhe dëshiroi sukses në bisedimet, njoftoi BTA, transmeton MIA.

Në Bullgari, e cila është kryesuese aktuale me Bashkimin Evropian më 15 dhe 16 mbahet mbledhje joformale e Këshillit për punë të jashtme (Gimnih), në të cilën do të marrë pjesë edhe shefi i diplomacisë së Maqedonisë, Nikolla Dimitrov.

Loading...
  ga('create', 'UA-63475902-1', 'auto', {'name': 'newTracker'});  // New tracker.   ga('send', 'pageview');   ga('newTracker.send', 'pageview'); // Send page view for new tracker.