Një mësuese joge ka inkurajuar gratë që të heqin dorë nga rrobat kur ushtrojnë joga, pasi kjo mund të përmirësojë në vetëbesimin dhe lehtësimin e stresit.

Rosie Rees, 30 vjec nga Perth, Australi ishte e para që u bind për të bërë yoga në Indi, gjë për të cilën u inspirua nga nusja e saj.

Pas u largua nga puna e saj në koorporatë, ajo u përqendrua në bindjen e femrave për të bërë joga nudo. Pasi ka bërë qindra gra që ta bëjnë këtë gjë, planifikon që të vazhdojë ta zhvillojë konceptin dhe në ShBA.

30 vjecarja tha: “Kur provova të bëja joga pa rroba, fillimisht6 në dhomën time e më pas në oborr, isha e shokuar se sa kritike dhe paragjykuese isha për trupin tim. Nuk më pëlqenin disa shenja në trupin tim, beli i shëndoshë dhe vura re celulitin. Por ndihesha e lirë. Ndërsa praktikoja, ndihesha akoma më mirë.”

Zgjodhi të praktikonte joga që në vitin 2012 pasi bënte një punë që i jepte stress dhe e bëntë të hante, pinte dhe konsumonte cigare më shumë se c’duhej.

Loading...